De Lekkerst Recepten

De lekkerste gerechten: Kip in Braadzak: Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de knoflook in plakjes, rasp de oranje schil van de sinaasappel en halveer de vrucht. Meng de knoflook met het sinaasappelrasp, de bloem en hutspotgroente. Open de braadzak en verdeel de groenten over 1 kant van de zak.

Dep de buikholte en het vel van de kip droog met keukenpapier. Bestrooi de binnen- en buitenkant royaal met peper en zout. Vul de holte met de 2 sinaasappelhelften en rozemarijn en leg de kip met de borst naar boven op de groente in de zak. Sluit de zak goed met behulp van de bijgeleverde sluiting.

Leg de kip op een bakplaat en zet onder in de oven. Zorg ervoor dat de braadzak ruimte heeft om uit te zetten. Braad de kip in ca. 1.5 uur goudbruin en gaar. Controleer met de vleesthermometer in het dikste deel van een poot of het vlees gaar is, de temperatuur moet 70°C zijn. Je kunt door de zak heen prikken. Pas op voor hete stoom.

Neem de bakplaat uit de oven. Knip de braadzak open, pas op voor de hete stoom. Neem de kip uit de zak en leg op een grote schaal. Verwijder de sinaasappel. Dek losjes af met aluminiumfolie en laat 15 min. rusten.

Schep ondertussen de groente uit de braadzak met een schuimspaan op een bord. Knijp het vruchtvlees van de sinaasappel uit over het groentemengsel en schep om. Schep het mengsel rondom de kip.

De Lekkerst Recepten

- 2 tenen knoflook
- 1 medium handsinaasappel (schoongeboend)
- 2 el tarwebloem
- 500 g hutspotgroente
- 1 scharrelkip (ca 1.4 kg)
- 2 stuks takjes rozemarijn

Het is erg leuk om uw gezin iets anders voor te schotelen als de standaard maaltijden, uw gasten te verrassen, romantisch te dineren of om gewoon gezellig samen uitgebreid te koken. Als u denkt dat koken niet voor u is weggelegd, dan is het zeker de moeite waard om door de recepten heen te bladeren. Uw gasten zullen versteld staan van u en uw maaltijd.

  • Recepten

  • Recepten