De Lekkerst Recepten

Het bereiden van superfood linzensalade met broccoli en ei doet u op de volgende manier :

1- Halveer de tenen knoflook. Snijd de broccoli in roosjes en de ui in dunne ringen. Breng de linzen in ruim water met de knoflook aan de kook. Zet de deksel op de pan en draai het vuur laag. Kook de linzen in 20 min. beetgaar.

2- Kook ondertussen de eieren hard in 8 min. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd ze in parten. Kook de broccoli in 4 min. beetgaar en giet af. Klop een dressing van de olie, azijn en mosterd. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3- Giet de linzen af, verwijder de knoflook en schenk de dressing over de warme linzen. Voeg de broccoli en ui toe en schep om. Verdeel de partjes ei over de salade.

Tip: Voeg geen zout toe bij het koken van gedroogde peulvruchten, anders wordt het velletje taai.

De Lekkerst Recepten

- 2 tenen knoflook
- 500 g broccoli
- 1 rode ui
- 275 g blonde linzen (pak 500 g)
- 4 eieren
- 4 el olijfolie extra
- 1 el rodewijnazijn
- 2 tl mosterd

Het is erg leuk om uw gezin iets anders voor te schotelen als de standaard maaltijden, uw gasten te verrassen, romantisch te dineren of om gewoon gezellig samen uitgebreid te koken. Als u denkt dat koken niet voor u is weggelegd, dan is het zeker de moeite waard om door de recepten heen te bladeren. Uw gasten zullen versteld staan van u en uw maaltijd.

  • Recepten

  • Recepten